Punaviinissä haudutetut päärynät
Punaviinissä haudutetut päärynät sopivat hienomman illallispöydän jälkiruoaksi. Päärynät maistuvat etenkin laadukkaan jälkiruokaviinin ja kermavaahtonokareen kera.
Ainekset
- 6-8 päärynää (hieman kovia)
- 1 pullo nuorta punaviiniä
- kanelitanko
- 6-7 mausteneilikkaa
- vaniljatanko
- sokeria (n. 1 rkl per päärynä)
- yhden limetin tai sitruunan mehu
- (hunajaa)
tarjoiluun:
- kermavaahtoa
Valmistusohje
Punaviinissä haudutetut päärynät saavat makua kanelista, neilikasta ja vaniljasta.
Säädä uunin lämpö 175 asteeseen. Kuori päärynät ja leikkaa niiden pohja tasaiseksi. Asettele ne seisomaan uunivuokaan, lorauta mukaan punaviini, lisää sokeri ja mausteet. Peitä vuoka kannella tai hopeafoliolla.
Päärynöiden tulee hautua hiljalleen. Tarkista tilanne usein. Jos viini ei peitä päärynöitä, kallista ne kyljelleen. Ne eivät saa pehmetä liikaa.
Ota glögintuoksuiset päärynät jäähtymään. Kaada liemi kattilaan, keitä kokoon ja tarkista makeus. Lisää limetti- tai sitruunamehu ja hunajaa, jos haluat. Jäähdytä lopulta sekä päärynät että liemi jääkaapissa.
Aseta jäähtyneet päärynät pystyyn lautasille, kaada lientä seuraksi ja tupsauta kermavaahtoa näöksi ja mauksi. Nauti makean jälkiruokaviinin (esim. Banyuls, Baume de Venise) kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous