Reseptit

Punjabilainen kaali paistetun juuston kera

19.11.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Punjabilainen kaali on yksi suosituimmista Pohjois-Intian kasvisruoista. Se sopii liharuokien lisukkeeksi tai kokonaiseksi ateriaksi esimerkiksi paistetun juuston ja leivän kanssa.

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
2 chiliä
4 rkl öljyä
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl kurkumaa
500 g kaalia suikaleina
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
0.3 tl chilijauhetta
1 rkl voita

pinnalle:

mustia seesaminsiemeniä

Lisäksi:

250 g kotijuustoa

Valmistusohje

 

  1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet.  Hienonna chilit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai vokissa. Lisää sipulit, inkivääri ja chilit. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää juustokuminansiemenet ja kurkuma, kuumenna 1 minuutti.
  2. Lisää pannulle kaali ja kääntele sitä niin, että kaikki suikaleet maustuvat tasaisesti. Lisää suola, mustapippuri, jauhettu jeera, korianteri ja chilijauhe. Kypsennä kaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Voit lisätä pannulle tarvittaessa vettä, jos kaali tarttuu kiinni pannuun. Lisää lopuksi voi ja tarkista suolan määrä
  3. Paloittele juusto ja paista palat öljyssä hyvällä lämmöllä vaaleanruskeiksi. Tarjoa lisänä chapati- tai naanleipää ja kurkkuraitaa.

 

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme