Reseptit

Punjabilainen kaali paistetun juuston kera

Punjabilainen kaali on yksi suosituimmista Pohjois-Intian kasvisruoista. Se sopii liharuokien lisukkeeksi tai kokonaiseksi ateriaksi esimerkiksi paistetun juuston ja leivän kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Punjabilainen kaali on yksi suosituimmista Pohjois-Intian kasvisruoista.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punjabilainen kaali

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 2 chiliä
  • 4 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 500 g kaalia suikaleina
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 rkl voita

pinnalle:

  • mustia seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria

Lisäksi:

  • 250 g kotijuustoa

Valmistusohje

 Punjabilainen kaali tehdään helposti näin:

  1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet.  Hienonna chilit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai vokissa. Lisää sipulit, inkivääri ja chilit. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää juustokuminansiemenet ja kurkuma, kuumenna 1 minuutti.
  2. Lisää pannulle kaali ja kääntele sitä niin, että kaikki suikaleet maustuvat tasaisesti. Lisää suola, mustapippuri, jauhettu jeera, korianteri ja chilijauhe. Kypsennä kaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Voit lisätä pannulle tarvittaessa vettä, jos kaali tarttuu kiinni pannuun. Lisää lopuksi voi ja tarkista suolan määrä. Viimeistele kaali halutessasi tuoreella korianterilla.
  3. Paloittele juusto ja paista palat öljyssä hyvällä lämmöllä vaaleanruskeiksi. Tarjoa kaali chapati- tai naanleivän ja kurkkuraidan kanssa.

Vinkki: Punjabilainen kaali maistuu esimeriksi intialaisen bataatti-kikhernepadan kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Intialainen ruoka hurmaa mausteillaan – aterialla tarjolla aina myös riisiä, leipää ja erilaisia kastikkeita

 

X