Reseptit

Puolukka­-savujuusto­-puikulagratiini

24.8.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Ruokaisa puolukka­-savujuusto­-puikulagratiini sopii ruoaksi ihan sellaisenaankin raikkaan ja rapean salaatin kera tarjoiltuna.

Ainekset

Puolukka-savujuusto-puikulagratiini:

1 kg puikulaperunoita
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
200 g juoksevaa savusulatejuustoa (esim. Koskenlaskija ruoka&dippi)
100 g savujuustoraastetta
1 dl puolukoita

Valmistusohje

1. Kuori puikulaperunat, puolita ne pituussuunnassa ja laita ne uunivuokaan. Pirskottele päälle öljy ja mausta ja suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

2. Ota vuoka uunista ja lisää savusulatejuusto sekä juustoraaste ja puolukat. Jatka paistamistavielä noin 10 minuuttia.

3. Tarjoile poronkäristyksen kanssa tai sellaisenaan raikkaan salaatin ja leivän kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme