Reseptit

Puolukka­-savujuusto­-puikulagratiini

Ruokaisa puolukka­-savujuusto­-puikulagratiini sopii ruoaksi ihan sellaisenaankin raikkaan ja rapean salaatin kera tarjoiltuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukka-savujuusto-puikulagratiini:

  • 1 kg puikulaperunoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 200 g juoksevaa savusulatejuustoa (esim. Koskenlaskija ruoka&dippi)
  • 100 g savujuustoraastetta
  • 1 dl puolukoita

Valmistusohje

1. Kuori puikulaperunat, puolita ne pituussuunnassa ja laita ne uunivuokaan. Pirskottele päälle öljy ja mausta ja suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

2. Ota vuoka uunista ja lisää savusulatejuusto sekä juustoraaste ja puolukat. Jatka paistamistavielä noin 10 minuuttia.

3. Tarjoile poronkäristyksen kanssa tai sellaisenaan raikkaan salaatin ja leivän kera.

X