Reseptit

Puolukka-kookospaistos

26.8.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Makea kookos ja kirpeä puolukka sopivat ihanasti yhteen. Suosittua kaurapaistosta mukaileva jälkiruoka maistuu tuttuun tapaan vaniljajäätelön kera.

Ainekset

Puolukat:

1/2 l puolukoita
1 dl tummaa sokeria (fariini tai muscovado)
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Kookosseos:

50 g voita
1 1/2-2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl tummaa sokeria (fariini tai muscovado)

Valmistusohje

1. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

2. Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosvuokaan tai vaikkapa kahvikuppiin.

3. Sulata voi ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja tumma sokeri. Sekoita hyvin ja ripotteleseos puolukoiden päälle.

4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

5. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme