Reseptit

Puolukka-mantelipannari

Pannari on mitä mainioin jälkiruokaherkku! Tällä kertaa se valmistuu puolukoista ja mantelijuomasta. Tarjoile pannukakku omenalohkojen ja puolukoiden kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Pannari on mitä mainioin jälkiruokaherkku! Tällä kertaa se valmistuu puolukoista ja mantelijuomasta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl mantelijuomaa
  • 2½ dl sämpyläjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl puolukoita

Lisäksi

  • 2 omenaa
  • 2 rkl margariinia
  • 1 tl sokeria
  • ripaus kanelia
  • 1 dl puolukoita

Valmistusohje

Puolukka-mantelipannari tehdään näin helposti:

Puolukka-mantelipannari paistetaan uunissa ja tarjotaan karamellisoituneiden omenalohkojen kanssa.

1. Sekoita kulhossa puolet mantelijuomasta sekä jauhot tasaiseksi taikinaksi. Riko kananmunat kulhoon yksitellen ja sekoita niiden rakenne rikki.  Lisää kanamunat, öljy, sokeri, suola ja loput mantelijuomasta. Valuta taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele pinnalle puolukat.

2. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia tai, kunnes pannukakku on kauniin ruskea.

3. Kuori ja lohko omenat. Paista sokerin kanssa rasvassa niin, että omenat saavat hieman väriä. Mausta seos kanelilla. Tarjoile puolukka-mantelipannari omenalohkojen ja puolukoiden kera.

Lisää pannukakkureseptejä:

923792-Ahvenanmaan_pannukakku.jpg

Ahvenanmaan pannukakku

Banaanipannarit

Banaanipannarit ja hunajajogurttia

984516-amerikkalaiset_ricottapannukakut.jpg

Amerikkalaiset ricottapannukakut

Kotiliesi.fi: Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi

X