Puolukka-omenakukko
Rättänän kaltaiseen herkkuun voi kätkeä monenlaisia täytteitä. Kokeile esimerkiksi puolukan ja omenan yhdistelmää. Puolukka-omenakukko maistuu parhaalta haaleaksi jäähtyneenä. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta tai pehmeää vaniljajäätelöä.
Ainekset
Taikina:
- 150 g margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)
- 2 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 600 g kotimaisia omenoita
- 200 g puolukoita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
Koristeeksi:
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä viileässä 30 minuuttia.
2. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita omenapalat ja puolukat yhteen isoon tai neljään pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.
3. Kauli tai taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan/vuokien kokoiseksi levyksi. Nosta kansi täytteen päälle ja pistele taikina haarukalla.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tupsauta pinnalle tarjoiluvaiheessa tomusokeria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous