Reseptit

Puolukka-omenakukko

Rättänän kaltaiseen herkkuun voi kätkeä monenlaisia täytteitä. Kokeile esimerkiksi puolukan ja omenan yhdistelmää. Puolukka-omenakukko maistuu parhaalta haaleaksi jäähtyneenä. Tarjoa lisänä vaniljakastiketta tai pehmeää vaniljajäätelöä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 150 g margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 600 g kotimaisia omenoita
  • 200 g puolukoita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Koristeeksi:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä viileässä 30 minuuttia.

2. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita omenapalat ja puolukat yhteen isoon tai neljään pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.

3. Kauli tai taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan/vuokien kokoiseksi levyksi. Nosta kansi täytteen päälle ja pistele taikina haarukalla.

4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tupsauta pinnalle tarjoiluvaiheessa tomusokeria.

X