Reseptit

Puolukka-omenapiirakka

Puolukka-omenapiirakka on syksyn paras herkku! Se saa raikkautta puolukoista ja lempeyttä kookoskermasta. Toimii!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukka-omenapiirakka, pohja

  • 1 pkt (n. 500 g) pakastevoi- tai lehtitaikinaa

Puolukka-omenapiirakka, täyte1:

  • 4 kpl (n. 400 g) kotimaista omenaa lohkoina
  • 2 1/2 dl puolukoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria

Puolukka-omenapiirakka, täyte2:

  • 2 1/2 dl kookoskermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Puolukka-omenapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Kauli sulanut taikina noin 0,5 cm paksuksi levyksi. Painele taikina korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa liiat taikinat pois ja pistele pohjaan haarukalla muutama reikä.

2. Leikkaa omenat lohkoiksi. Kääntele kulhossa omenalohkot, puolukat, perunajauhot, kaneli, vaniljasokeri ja sokeri keskenään sekaisin. Kaada seos taikinan päälle vuokaan.

3. Sekoita kookoskerma, sokeri ja kananmunat toisessa kulhossa ja kaada seos vuokaan omena-puolukkatäytteen päälle.

4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia Jäähdytä puolukka-omenapiirakka hyvin ennen tarjoilua.

Katso myös: Omenapiirakka joka makuun – 7 herkullista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä

X