Puolukka-piimähyytelö
Puolukat ja piimä ovat valloittava yhdistelmä. Puolukka-piimähyytelö maistuu kevyenä ja herkullisena jälkiruokana.
Ainekset
- 3 liivatelehteä
- kylmää vettä
- 3-5 rkl kuumaa vettä
- 2 dl puolukkasurvosta
- 2 dl rasvatonta piimää
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Pane liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita puolukkasurvos, piimä, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
2. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa jonkin aikaa.
3. Vatkaa seosta sitten sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa 5-10 minuuttia, kunnes se alkaa kevyesti vaahtoutua. Kaada vaahto tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Vinkki: Nopean puolukka-piimäjälkiruoan saat jättämällä liivatteen kokonaan pois ja sekoittamalla piimän, puolukkasurvoksen ja sokerit keskenään yhteen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous