Reseptit

Puolukka-piimähyytelö

Puolukat ja piimä ovat valloittava yhdistelmä. Puolukka-piimähyytelö maistuu kevyenä ja herkullisena jälkiruokana.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 3-5 rkl kuumaa vettä
  • 2 dl puolukkasurvosta
  • 2 dl rasvatonta piimää
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita puolukkasurvos, piimä, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.

2. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa jonkin aikaa.

3. Vatkaa seosta sitten sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa 5-10 minuuttia, kunnes se alkaa kevyesti vaahtoutua. Kaada vaahto tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Vinkki: Nopean puolukka-piimäjälkiruoan saat jättämällä liivatteen kokonaan pois ja sekoittamalla piimän, puolukkasurvoksen ja sokerit keskenään yhteen.

X