Reseptit

Puolukka-punasipulipikkelssi

Puolukka-punasipulipikkelssi on raikas ja rapsakka lisuke meheville pataruoille tai hodareiden, hampurilaisten tai pitaleipien mauste.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukka-punasipulipikkelssi

  • 500 g punasipulia
  • 200 g puolukoita
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

Puolukka-punasipulipikkelssi tehdään helposti näin:

1. Suikaloi punasipulit.

2. Täytä puhtaat säilykepurkit kerroksittain punasipulisuikaleilla ja puolukoilla.

3. Mittaa kattilaan katajanmarjat, punaviinietikka, öljy, sokeri ja suola. Kuumenna seos ja sekoita niin, että sokeri ja suola sulavat.

4. Kaada liemi purkkeihin ja painele aineksia niin, että ne peittyvät. Sulje purkit tiiviisti, ravista vähän ja anna tekeytyä vähintään yön yli. Tarjoa puolukka-punasipulipikkelssi esimerkiksi pataruokien kanssa.

Katso myös: Punaherukka-omenapikkelssi

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustaherukkamarinoidut punasipulit

X