17.3.2014

Puolukkainen mämmijuustokakku

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

1 pkt (175 g) kaurakeksejä
25 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl omenamehua

täyte:

5 liivatelehteä
vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
0.5 pkt (350 g) mämmiä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
0.5 dl vettä tai omenamehua

päälle:

4 dl pakastepuolukoita
3 dl vettä
1.5 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Mämmistä, tuorejuustosta ja puolukoista syntyy pääsiäisaterian juustokakku

Jauha keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva sekä mehu ja sekoita hyvin.

Painele keksimuruseos leivinpaperin päälle irtoreunavuoan pohjalle.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mämmi. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto muiden täyteaineiden joukkoon.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun veteen tai omenamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen mämmitäytteen joukkoon. Kaada täyte keksimurupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä hetki.

Levitä jäiset puolukat mämmitäytteen päälle. Kuumenna vesi ja lisää hyytelösokeri. Lusikoi hyytelösokeriseos jäisten puolukoiden päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *