Reseptit

Puolukkajäädyke ja mustikkakastike

Puolukkajäädyke sopii tarjottavaksi syksyn ja talven juhlissa. Kylmä ja kirpeä jäädyke kohtaa tässä reseptissä lämpimän ja makean mustikkakastikkeen.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Puolukkajäädyke sopii niin itsenäisyyspäivän juhlaan kuin joulun jälkiruokapöytään.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkajäädyke

  • 100 g puolukoita
  • (1 rkl puolukkalikööriä)
  • 1 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 dl maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa

Mustikkakastike:

  • 200 g mustikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl mustikka- tai puolukkalikööriä

Valmistusohje

Puolukkajäädyke on perinteinen, aina yhtä suosittu jälkiruoka. Näin helposti se tehdään:

1. Survo puolukat, vaahdota keltuainen ja puolet sokerista, sekoita puolet sokerista rahkaan, vaahdota kerma.

2. Yhdistä jäädykkeen aineet, kaada jäädykevuokaan ja jäädytä seuraavaan päivään.

3. Kastiketta varten survo mustikat, sokeri ja likööri keskenään ja kuumenna.

4. Ota jäädyke sulamaan tuntia ennen tarjoilua, kasta vuoka kuumaan veteen, kumoa jäädyke ja koristele. Tarjoa puolukkajäädyke lämpimän mustikkakastikkeen kanssa.

Vinkki: Kokeile myös raikasta, vaniljaista karpalojäädykettä ja karpalokastiketta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Puolukka on supermarja, joka sopii ruoanlaittoon ja leivontaan – tiesitkö nämä puolukan terveysvaikutukset?

X