Reseptit

Puolukkakiisseli

Puolukkakiisseli on samettisen makea ja tuttu jälkiruoka, joka taipuu niin arkiseksi herkuksi kuin juhlavaksi jälkiruoaksikin.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkakiisseli:

  • 8 dl puolukoita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Puolukkakiisseli tehdään helposti näin:

1. Kuumenna puolukat vedessä ja kiehauta marjat pehmeiksi. Lisää sokeri ja soseuta seos. Suurusta veteen sekoitetun perunajauhon avulla. Kaada seos nauhana kuumaan liemeen ja sekoita kunnes keitos sakenee.

2. Jaa puolukkakiisseli annosmaljoihin ja tarjoa kylmänä.

3. Ripota kiisselin pinnalle hiukan vaniljasokeria.

Katso myös: Puolukkatahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Puolukkaherkku

X