
Puolukkaleipä - myös keliaakikolle
Teff-jauhoista valmistuu maukas leipä, joka sopii muös gluteenittomaan ruokavalioon. Höystä leipä hasselpähkinöilä ja pirteillä puolukoilla.
Ainekset
- 2.5 dl maitoa (tarvittaessa laktoositonta)
- 25 g tuoretta hiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- 2 rkl öljyä
- 4 dl Teff fibra -jauhoseosta
- 1 dl puolukoita
- 0.5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää muut aineet, lopuksi puolukat ja pähkinät.
2. Kohota peitettynä puolisen tuntia ja siirrä taikina sitten voideltuun leipävuokaan tai pahvivuokaan nousemaan noin tunniksi.
3. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Vinkki: Jos sinun ei tarvitse noudattaa keliaakikon ruokavaliota, voit käyttää Teff-jauhojen tilalla 5-6 dl hiivaleipäjauhoja.
320 kJ (75 kcal) / 1 pala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous