Reseptit

Puolukkaleipä – myös keliaakikolle

Teff-jauhoista valmistuu maukas leipä, joka sopii muös gluteenittomaan ruokavalioon. Höystä leipä hasselpähkinöilä ja pirteillä puolukoilla.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa (tarvittaessa laktoositonta)
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl Teff fibra -jauhoseosta
  • 1 dl puolukoita
  • 0.5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää muut aineet, lopuksi puolukat ja pähkinät.

2. Kohota peitettynä puolisen tuntia ja siirrä taikina sitten voideltuun leipävuokaan tai pahvivuokaan nousemaan noin tunniksi.

3. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Vinkki: Jos sinun ei tarvitse noudattaa keliaakikon ruokavaliota, voit käyttää Teff-jauhojen tilalla 5-6 dl hiivaleipäjauhoja.

320 kJ (75 kcal) / 1 pala

X