Reseptit

Puolukkapaistos

Puolukkapiirakka on syksyn makein herkku. Hapankermaiseen paistokseen käyvät myös karpalo, omena, päärynä tai kirsikat.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja tai kauran leseillä rikastettua vehnäjauhoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 muna tai 0,5 dl vettä

Täyte

  • 5 dl puolukoita
  • 200 g ranskankermaa tai muuta hapankermavalmistetta
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Hapankermaiseen paistokseen käyvät myös karpalo, omena, päärynä tai kirsikat.

1. Sekoita pohjaa varten voi ja sokeri sekä jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Nypi seos murumaiseksi. Lisää muna tai kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille ja taputa paistovuoan kokoiseksi (läpimitta 24 cm) levyksi, reunavaraa voit varata sentin verran. Anna taikinan levätä hetki viileässä.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä pohjaa uunissa kuusi minuuttia.

3. Kumoa marjat esipaistetulle taikinapohjalle.

4. Sekoita hapankerma, sokeri ja muna sekä vaniljasokeri ja valuta marjojen päälle. Kypsennä paistosta vielä noin puoli tuntia.

5. Tarjoa paistos tuoreeltaan esimerkiksi valmiin kinuskikastikkeen kanssa.

Katso myös:

Puolukkapiirakka grahamjauhoilla, Ruoka.fi

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka, Ruoka.fi

Puolukkatorttu, Kotiliesi.fi

 

X