Reseptit

Puolukkapiirakka grahamjauhoilla

Maukas piirakkapohja syksyiselle puolukkapiirkalle syntyy graham- ja ruisjauhoista.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia (rasvaa 60 %)
  • 1.3 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 0.5 dl ruisjauhoja
  • 0.5 tl ruokasoodaa
  • 0.5 dl maitoa tai rasvatonta maitoa

täyte:

  • 2-3 dl puolukoita
  • 1 prk kermaviiliä tai kevytkermaviiliä (rasvaa 2 %)
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kahdessa erässä vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele puolet puolukoista taikinan päälle.
  4. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada piirakkavuokaan taikinan ja puolukoiden päälle.
  5. Ripottele loput puolukat täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kermaviilitäyte on hyytynyt ja piirakka on kypsä.
X