Puolukkapiirakka grahamjauhoilla
Maukas piirakkapohja syksyiselle puolukkapiirkalle syntyy graham- ja ruisjauhoista.
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia (rasvaa 60 %)
- 1.3 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 0.5 dl ruisjauhoja
- 0.5 tl ruokasoodaa
- 0.5 dl maitoa tai rasvatonta maitoa
täyte:
- 2-3 dl puolukoita
- 1 prk kermaviiliä tai kevytkermaviiliä (rasvaa 2 %)
- 1 kananmuna
- 0.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kahdessa erässä vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele puolet puolukoista taikinan päälle.
- Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada piirakkavuokaan taikinan ja puolukoiden päälle.
- Ripottele loput puolukat täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kermaviilitäyte on hyytynyt ja piirakka on kypsä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous