8.5.2012

Puolukkapullat

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl rasvatonta maitoa
25 g hiivaa
3 rkl tummaa sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
4 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
50 g pehmeää margariinia
4 dl survottuja puolukoita + sokeria tai makeutusjauhetta
1 tl perunajauhoja

Voiteluun

1 muna

Pinnalle

siemensekoitusta

Valmistusohje

Päivitä pullareseptisi pienenellä  kuituremontilla. Vaihda valkoiset jauhot tummempiin ja höystä pullat pirteilla puolukoilla siemensekoituksella.

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

2. Jaa taikina 10 palaksi, pyörittele pulliksi ja nosta pellin päälle. Survo puolukat kevyesti, lisää sekaan perunajauhot ja sokeri. Paina pulliin syvennys juomalasilla. Voitele pullat munalla, ja ripottele reunoille siemensekoitusta. Jaa puolukkasurvos pullien päälle.

3. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi