Reseptit

Puolukkapullat

Nyt voi nauttia pullaa hyvällä omalla tunnolla. Kun pullataikinan valmistaa tummista jauhoista ja taikinaan lisää puolukoita, syntyy astetta terveellisempi herkku jälkiruokapöytään.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 3 rkl tummaa sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 50 g pehmeää margariinia
  • 4 dl survottuja puolukoita + sokeria tai makeutusjauhetta
  • 1 tl perunajauhoja

Voiteluun

  • 1 muna

Pinnalle

  • siemensekoitusta

Valmistusohje

Päivitä pullareseptisi pienenellä  kuituremontilla. Vaihda valkoiset jauhot tummempiin ja höystä pullat pirteilla puolukoilla siemensekoituksella.

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

2. Jaa taikina 10 palaksi, pyörittele pulliksi ja nosta pellin päälle. Survo puolukat kevyesti, lisää sekaan perunajauhot ja sokeri. Paina pulliin syvennys juomalasilla. Voitele pullat munalla, ja ripottele reunoille siemensekoitusta. Jaa puolukkasurvos pullien päälle.

3. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

X