Reseptit

Puolukkaryyppy

Pirteä puolukkaryyppy sopii niin aterian alkuun kuin päätteeksi. Juoman maku istuu myös riista-aterian kylkeen.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkaryyppy

  • 4 rkl puolukoita
  • 1 dl vodkaa
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

Puolukkaryyppy valmistuu näin helposti:

1. Jaa puolukat neljään pienipesäiseen ryyppylasiin. Kaada päälle vodka ja hunaja. Anna ryypyn maustua puolisen tuntia.

2. Tarjoa puolukkaryyppy tervetulojuomana tai snapsina esimerkiksi riista-aterian kanssa.

Näin teet puolukkaryypystä kuplivan: Kaada laseihin kotimaista lakkakuohujuomaa tai sitruunalimonadia vodkamarjaseoksen päälle ja tarjoa juoma heti.

Saatat pitää myös jälkiruoaksi sopivasta makeasta marjasnapsista tai lämmittävästä tunturitotista.

Katso myös Kotilieden drinkkivinkit.

X