Reseptit

Puolukkatahna

30.11.2018 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Puolukkatahna antaa makua riistaruokiin ja on sellaisenaan maukas levite vaikkapa vohvelien kanssa tarjottuna.

Ainekset

Puolukkatahna:

1 l puolukoita tai karpaloita
2 rkl vettä
5 dl hienoa sokeria
100 g voita
4 kananmunaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan marjat ja vesi, kuumenna kunnes marjat alkavat poksahdella rikki. Soseuta marjat survimella tai sauvasekoittimella. Muutama marja saa jäädä kokonaiseksi yllätykseksi. Lisää sokeri ja voi soseen joukkoon. Seos saa kuumentua kiehumispisteeseen.

2. Vaahdota munat erillisessä kulhossa. Ota kattila liedeltä ja lisää vaahto marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Munaseos sakeuttaa soseen.

3. Jos sose on ehtinyt jäähtyä, nosta se vielä hetkeksi levylle ja sekoita kunnes sakenee. Älä kuitenkaan keitä tahnaa, se saattaa juoksettua.

VIHJE: Jos olet epävarma, aseta kattila vesihauteessa liedelle. Puolukkatahnan tapaan voit valmistaa tahnaa myös tyrnistä, karpaloista tai variksenmarjasta. Tahna antaa makua riistaruokiin ja on sellaisenaan maukas levite vaikkapa vohvelien kanssa tarjottuna. Paahdettu ruisleipä ja marjatahna saattavat maistua myös passissa istuskellessa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme