Puolukkavaahto vadelmakastikkeella
Kirpeän makean puolukkavaahto tarjoillaan kauniista jälkiruokamarjoista. Koristeluun käytetään kokonaisia marjoja.
Ainekset
- 2 dl puolukoita
- 1 dl vettä
- 3/4 dl sokeria tai makeutusjauhetta
- 2 rkl maizenaa
- 2 dl vispikermaa (rasvaa 20 %)
kastike:
- 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
- 1-2 rkl sokeria
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
Voit tehdä puolukkavaahdon myös muista marjoista, yhdistä esimerkiksi mustikkavaahto mansikkakastikkeeseen.
- Survo puolukat ja sokeri > makeutusjauhe sauvasekoittimella.
- Mittaa kattilaan puolukkasurvos, vesi ja Maizena, kuumenna kiehuvaksi ja anna pulpahdella sekoittaen pari minuuttia.
- Jäähdytä kiisseli ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi.
- Vatkaa vaahto jäähtyneeseen kiisseliin.
- Valmista kastike. Sekoita vadelmat, sokeri ja vesi sauvasekoittimella tasaiseksi. Annostele kastike ja vaahto pieniin jälkiruokamaljoihin tai laseihin ja koristele muutamilla kokonaisilla marjoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous