Reseptit

Puolukkavaahto vadelmakastikkeella

Kirpeän makean puolukkavaahto tarjoillaan kauniista jälkiruokamarjoista. Koristeluun käytetään kokonaisia marjoja.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl puolukoita
  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl sokeria tai makeutusjauhetta
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 dl vispikermaa (rasvaa 20 %)

kastike:

  • 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

Voit tehdä puolukkavaahdon myös muista marjoista, yhdistä esimerkiksi mustikkavaahto mansikkakastikkeeseen.

  1. Survo puolukat ja sokeri > makeutusjauhe sauvasekoittimella.
  2. Mittaa kattilaan puolukkasurvos, vesi ja Maizena, kuumenna kiehuvaksi ja anna pulpahdella sekoittaen pari minuuttia.
  3. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi.
  4. Vatkaa vaahto jäähtyneeseen kiisseliin.
  5. Valmista kastike. Sekoita vadelmat, sokeri ja vesi sauvasekoittimella tasaiseksi. Annostele kastike ja vaahto pieniin jälkiruokamaljoihin tai laseihin ja koristele muutamilla kokonaisilla marjoilla.
X