Reseptit

Purjehtijan kalakeitto

12.6.2014 Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1-2 fenkolia
4-6 perunaa
1 pieni sipuli tai pala purjoa
oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio tai kalafondia
tuoretta (tai pakastettua) kalaa
vettä
suolaa
chiliä
mustapippuria
1-3 appelsiinin mehu

Valmistusohje

Purjehtijan kalakeitto saa makua appelsiinista.

Kuutioi fenkolit, perunat ja sipuli tai purjopala ja kuullota ne runsaassa oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska, kalaliemikuutio tai fondia, paloiteltu kala, vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla oliiviöljyä. Lisää chiliä sen verran, että chilistä tulee keiton makuun vähän ”jälkipotkua”. Puserra appelsiineista mehua maun ja appelsiinin kirpeyden mukaan.

Ohje: Mikaela von Koskull