Reseptit

Purjo-perunasosekeitto

Klassinen keitto syntyy perunasta ja purjosipulista. Yhdistelmä toimii ja tuo mieleen lapsuuden.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Purjo-perunasosekeitto maustetaan laakerinlehdillä ja muskottipähkinällä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Purjo-perunasosekeitto:

  • 1 iso purjosipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 isoa jauhoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 1 l vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl voissa paistettua purjosipulia

Valmistusohje

1. Halkaise ja huuhtele purjo huolellisesti. Suikaloi se ja ota hieman sivuun viimeistelyä varten. Hienonna valkosipulinkynnet ja paloittele kuoritut perunat.

2. Kuumenna voi ja oliiviöljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää sitten perunat ja nestettä niin, että kasvikset peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja keitä poreillen niin, että perunat kypsyvät.

3. Ota laakerinlehdet pois. Ota pari kauhallista lientä kattilasta talteen. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kuohukerma sekä mausta keitto suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Notkista keittoa tarvittaessa talteen otetulla liemellä.

4. Paista alussa säästämäsi purjosuikaleet pehmeiksi voissa paistinpannulla. Jaa keitto lautasille ja viimeistele pinta paistetulla purjosipulilla.

X