Purjo-perunasosekeitto
Klassinen keitto syntyy perunasta ja purjosipulista. Yhdistelmä toimii ja tuo mieleen lapsuuden.
Ainekset
Purjo-perunasosekeitto:
- 1 iso purjosipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 isoa jauhoista perunaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 1 l vettä
- 3 laakerinlehteä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
- 2 dl kuohukermaa
- 4 rkl voissa paistettua purjosipulia
Valmistusohje
1. Halkaise ja huuhtele purjo huolellisesti. Suikaloi se ja ota hieman sivuun viimeistelyä varten. Hienonna valkosipulinkynnet ja paloittele kuoritut perunat.
2. Kuumenna voi ja oliiviöljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää sitten perunat ja nestettä niin, että kasvikset peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja keitä poreillen niin, että perunat kypsyvät.
3. Ota laakerinlehdet pois. Ota pari kauhallista lientä kattilasta talteen. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kuohukerma sekä mausta keitto suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Notkista keittoa tarvittaessa talteen otetulla liemellä.
4. Paista alussa säästämäsi purjosuikaleet pehmeiksi voissa paistinpannulla. Jaa keitto lautasille ja viimeistele pinta paistetulla purjosipulilla.
Kommentit
Hiukan vielä paistettua pekonia päälle, niin hyvä.
Kommentit
Keitto on todella hyvää mutta neljälle kannattaa tehdä huomattavasti isompi annos. Tuollaisenaan ei riitä 4:lle aikuiselle
Hiukan vielä paistettua pekonia päälle, niin hyvä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous