Reseptit

Purjo-tomaatti-juustopiiras

Herkullinen purjo-tomaatti-juustopiiras sopii esimerkiksi hiukopalaksi rapujuhliin. 

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

taikina:

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl jääkylmää vettä

täyte:

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 purjo viipaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

kerma-juustoseos:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 150 g gruyerejuustoa raastettuna
  • 250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna

Valmistusohje

 

1. Nypi pehmeän voin joukkoon vehnäjauhot. Sekoita joukkoon kylmä vesi mahdollisimman nopeasti, ettei taikinaan tule sitkoa. Nosta taikina lepäämään jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 23 cm) ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Nosta jälleen jääkaappiin jähmettymään.

2. Valmista täyte. Kuullota purjo ja valkosipuli pannulla rypsiöljyssä. Sekoita kulhossa kerma-juustoseoksen ainekset.

3. Levitä piiraspohjalle paistettu purjo-valkosipuliseos ja kaada päälle kerma-juustoseos. Asettele päälle puolitetut kirsikkatomaatit.

4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Koristele halutessasi tuoreella timjamilla.

X