Reseptit

Pustan kaalipata

Pustan kaalipataan tulee sekä pekonia että kasleria.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt pekonia
  • 400 g porsaanlihaa (esim. kasleria)
  • 2 sipulia varsineen
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 kg keräkaalia
  • 3 porkkanaa
  • pala mukulaselleriä tai muutama lehtisellerinvarsi
  • 2 paprikaa
  • 1 chili
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • muutama tuore meiraminoksa tai 1 rkl kuivattua meiramia
  • 3 dl lihalientä

Valmistusohje

Leikkaa pekoni saksilla tai terävällä veitsellä suikaleiksi. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja niiden varret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat sekä mukulaselleri. Jos käytät lehtisellerinvarsia, suikaloi ne. Halkaise paprikat sekä chili ja poista niistä siemenet. Suikaloi paprikan- ja chilinpuolikkaat.

Ruskista pekoni padassa. Lisää lihapalat vähitellen ja ruskista ne pekonista irronneessa rasvassa joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet lihapalojen joukkoon hetkeksi kuullottumaan. Mausta paprikajauheella, mineraalisuolalla, mustapippurilla ja meiramilla.

Lisää kaali, porkkanat, selleri, paprikat sekä chili ja kaada joukkoon lihaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 45 minuuttia.

X