Reseptit

Puuropohjaiset sämpylät

Aamiaisen ylijäänyt puuro leivotaan tällä reseptillä maukkaiksi sämpylöiksi.
Teksti: Mari Harjula Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl valmista puuroa tattarijauhoista tai hirssi-, riisi- tai maissihiutaleista
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 3 dl maissijauhoja
  • 3 dl riisi- tai hirssijauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa

Valmistusohje

Nämä sämpylät sopivat allergiselle, jolla oireita aiheuttavat ruis, vehä, ohra ja kaura.

Puuropohjaan valmistetuista sämpylöistä tulee kuohkeita, meheviä ja pehmeitä. Taikina on löysää, joten sämpylät saa paistettua kätevästi tukevissa muffinivuoissa.

1. Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vesi ja suola hieman jäähtyneeseen puuroon.

2. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhot erissä puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Nostele lusikalla nokareita pellille tai öljyllä voideltuihin muffinipellin syvennyksiin.

4. Kohota noin 10 min ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.

X