Puuropohjaiset sämpylät
Aamiaisen ylijäänyt puuro leivotaan tällä reseptillä maukkaiksi sämpylöiksi.
Ainekset
- 5 dl valmista puuroa tattarijauhoista tai hirssi-, riisi- tai maissihiutaleista
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 3 dl maissijauhoja
- 3 dl riisi- tai hirssijauhoja
- 1 pss kuivahiivaa
Valmistusohje
Nämä sämpylät sopivat allergiselle, jolla oireita aiheuttavat ruis, vehä, ohra ja kaura.
Puuropohjaan valmistetuista sämpylöistä tulee kuohkeita, meheviä ja pehmeitä. Taikina on löysää, joten sämpylät saa paistettua kätevästi tukevissa muffinivuoissa.
1. Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vesi ja suola hieman jäähtyneeseen puuroon.
2. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhot erissä puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Nostele lusikalla nokareita pellille tai öljyllä voideltuihin muffinipellin syvennyksiin.
4. Kohota noin 10 min ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
Kommentit
Toimiiko myös kaurapuurolla?
Kommentit
Toimiiko myös kaurapuurolla?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous