Reseptit

Puutarhurin nyhtökaura-kasvispelti

Arjen helpoimmat ruoat valmistuvat aikaa ja tiskiä säästäen yhden pellin taktiikalla. Nyhtökaura-kasvispelti on värikäs kasvisruoka, joka täyttää kurnivimmankin vatsan.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hannele Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nyhtökaura-kasvispelti:

  • 2 punasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1/2 pieni punainen kiinankaali
  • 400 g maustamatonta nyhtökauraa
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl suolaa
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo, poista siemenet ja paloittele paprika. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Suikaloi kiinankaali leveiksi suikaleiksi.

2. Levitä kasvikset ja nyhtökaura uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Valuta öljy päälle ja ripottele mausteet. Sekoita mausteet tasaisesti aineksiin.

3. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Voit paahtaa ruokaan lopuksi pintaväriä uunin grillivastuksilla parin minuutin ajan.

Vinkki! Turkkilainen jogurtti sopii hyvin kastikkeeksi nyhtökauralle ja kasviksille.

X