Reseptit

Puutarhurin pastakeitto

Parhaimman satokauden tuotteet upotetaan pikaisesti valmistuvaan pastakeittoon. Muhevan tomattinen kasviskeitto kruunataa parmesaanijuustolla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puutarhurin pastakeitto

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 vartta varsiselleriä
  • 1 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 6 dl vettä
  • 2 oksaa timjamia
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 6-8 mustakaalin tai lehtikaalin lehteä
  • 2 dl isokokoista pastaa, esim. rigatonia
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • raastettua parmesaania tai pecorino-juustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa sipuli, valkosipulit, porkkana ja varsisellerin varret pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia.

2. Lisää tomaattimurskat kattilaan. Huuhtele purkit vedellä ja lisää vesi, timjaminoksat, tomaattisose ja mausteet kattilaan. Anna keiton kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

3. Huuhdo mustakaalin tai lehtikaalin lehdet ja riivi lehdet pieniksi paloiksi irti keskiruodista. Lisää kaalin lehdet ja pasta kattilaan ja keitä, kunnes pasta on napakan kypsää, noin 8 minuuttia. Tarjoile juustoraasteen kera.

X