27.4.2012

Pyhän Jaakobin kampasimpukat

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8 isoa kampasimpukkaa
3 rkl voita
1 hienonnettu salottisipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
100 g säilöttyjä tomaatteja
0.5 dl valkoviiniä, mielellään albariñoa
pieni nippu sileälehtistä persiljaa ja ruohosipulia
ripaus mustapippuria ja suolaa
2 viipaletta jámon serranoa eli ilmakuivattua kinkkua
korppujauhoja

Valmistusohje

Sulata kampasimpukat hitaasti jääkaapissa ja kuivaa huolellisesti. Kuullota sipuli ja valkosipuli ruokalusikallisessa voita. Lisää tomaatit,
valkoviini ja pari persiljan oksaa. Anna kiehua 15 minuuttia. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella ja mausta.

Kuumenna grilli tai uunin grillivastukset. Paista kampasimpukoita voissa pari minuuttia. Jaa neljälle kampasimpukan kuorelle tai muihin annosvuokiin. Kaada tomaattikastike päälle ja ripottele pinnalle vähän korppujauhoja.

Grillaa, kunnes ruoka saa hieman väriä, noin 4 minuuttia. Paista kinkku sillä aikaa rapeaksi kuivalla pannulla ja jaa viipaleet kahtia. Korista simpukat kinkulla, hienonnetulla persiljalla ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi