Pyyt paistiksi
Tässä reseptissä linnut saavat omenaisen maun, kun täytteeksi laitetaan omenaa ja liha sivellään vielä omenamehulla tai vaihtoehtoisesti Calvadosomenaviinillä. Tarjoile paisti maissiseoksen ja pikkuporkkanoiden kanssa.
Ainekset
- 1 pieni lintu (300-400 g) ruokailijaa kohden
lintua kohden:
- 1 tl karkeaa suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl vaaleaa sinappia (Dijon)
vatsaonteloon:
- 2 omenaa
- 4 pientä sipulia
yrttikimppu:
- minttua
- persiljaa
- sitrfuunamelissaa
- laakerinlehti
lintujen valeluun
- 2 dl omenamehua tai väkevää Calvadosomenaviiniä
vadille:
- 2-4 rkl voita
kastike:
- 4 dl paistolientä
- 2 dl kermaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2 tl Maizena-suurustetta
- 1 rkl Calvadosta tai makeaa omenamehua
- 1 tl kuivattua rakuunaa
Valmistusohje
Nosta sulaneet linnut huoneenlämpöön. Tee maustekimput ja varaa kalastajalankaa lintujen sitomiseen. Kytke uuni lämpenemään 190-asteiseksi.
Kuori sipulit ja pese omenat. Täytä vatsaontelot omenoilla ja sipuleilla. Lisää yrttikimppu.
Hiero lintujen pintaan sekä vatsaonteloon karkeaa suolaa, rouhittua mustapippuria, hunajaa ja sinappia. Sido kalastajalangalla linnut tiiviiksi paketeiksi niin, etteivät koipien ja siiventynkien kärjet pääse palamaan.
Aseta linnut vieretysten öljyllä voidellulle uunipellille. Vuole lintuvadille muutama voilastu. Kypsennä lintuja kunnes pinta paahtuu. Valele sen jälkeen lintuja omenamehulla tai calvadoksella. Varaa kypsennysaikaa yhteensä noin 45 minuuttia.
Valuta paistoliemi kattilaan ja pidä sillä aikaa linnut lämpiminä folion ja pyyhkeen alla. Keitä liemi kastikkeeksi ja lisää joukkoon kuohukerma, sinappi ja rakuuna. Suurusta ripoteltavalla Maizenajauholla.
Keitä maissinjyviä ja kokojyväriisiä tai ohra- tai spelttihelmiä ja mausta seos sahramilla sekä mintunlehdillä. Tarjoa maissiseos linnun ja kastikkeen kanssa. Halutessa voit höyryttää vadille myös kokonaisia pikkuporkkanoita ja silata ne hunajalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous