Quiche Lorraine
Reseptit

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine eli ranskalainen kinkkupiirakka on suolaisten piirakoiden aatelia. Katso tästä resepti, jolla teet mehevän quichen helposti.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: iStockphoto

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Quiche Lorraine eli ranskalainen kinkkupiiras

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä,
  • ½ tl mineraalisuolaa

täyte:

  • 150-200 g kinkkusuikaleita tai -kuutioita
  • 2-3 dl emmentaljuustoa raasteena tai kuutioina
  • 3 munaa
  • 3 dl kermamaitoa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Quiche Lorraine eli kinkkupiirakka leivotaan näin

Valmista ensin pohjataikina. Nypi rasva jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi sekä mineraalisuola ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli tai taputtele taikina piirakkavuoan pohjaan ja reunoille. Pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Painele kaksinkertainen folio tai leivinpaperi taikinan reunoja vasten ja pistele pohja. Paista pohjaa 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

Sekoita kinkkusuikaleet tai -kuutiot juuston joukkoon. Sekoita keskenään munat sekä neste ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä valkopippurilla. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään.

Poista folio tai leivinpaperi vuoasta ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 175 asteen lämmössä noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

Tarjoa Quiche Lorraine raikkaan salaatin ja valkoviinin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kinkkupiiras

X