Reseptit

Quiche Lorraine maa-artisokasta

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 1 muna
  • 3 rkl vettä

täyte:

  • 250 g kuorittua maa-artisokkaa
  • 2 kelta-sipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 munaa
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan levätä tunti jääkaapissa. Kuullota kuoritut ja lohkotut sipuli ja artisokat voissa pehmeiksi. Jäähdytä.

Sekoita joukkoon munat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi ja vuoraa sillä piirasvuoan (läpimitta noin 23 cm) pohja ja seinämät. Kauli lopusta taikinasta piiraalle kansi ja pane se leivinpaperille.
Kaada täyte taikinoituun vuokaan ja laita kansi päälle. Ummista reuna hyvin.

Paista 180-asteisessa uunissa 8 minuuttia ja sen jälkeen 25 minuuttia 150-asteisessa.

Tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

X