Reseptit

Quorn-fileet salaattipedillä

Mausta quorn-fileet soija- ja chilikastikeella.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ps quorn-fileitä
  • öljyä
  • 2 rkl gluteenitonta soijakastiketta
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • rucolaa, vuonankaalia tai muuta salaattia
  • 1 avokado
  • ½ rasiaa kirsikkatomaatteja tai pieniä luumutomaatteja
  • 1 rasia mungopavunituja
  • 2-3 kevätsipulia
  • tuoreita yrttejä

kastike:

  • 2 limetin tai 1 sitruunan mehu
  • chilijauhetta tai hienonnettua tuoretta chiliä
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Tee ensin salaatti ja sekoita kastike. Huuhdo ja kuivaa salaatit ja levitä ne tarjolle.
  2. Halkaise avokado ja poista siitä kivi sekä kuori. Viipaloi avokadonpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Huuhdo ja kuivaa idut. Huuhdo ja hienonna kevätsipulit ja yrtit.
  3. Levitä aineet salaattien päälle.
  4. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja valuta kastike salaatin joukkoon.
  5. Sulata quorn-fileet.
  6. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää fileet pannuun.
  7. Paista fileet molemmilta puolilta kauniin värisiksi.
  8. Lisää soija- ja chilikastike ja kuumenna hyvin.
  9. Mausta fileet maun ja tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  10. Nosta fileet pannusta pois ja leikkaa ne viipaleiksi. Nosta viipaleet muiden salaattiaineiden päälle.
X