Reseptit

Raakamakkara-kasvisvuoka

Tämä vuokraruoka tulee kätevästi uunissa, joten se sopii hyvin esimerkiksi lapsiperheen arkeen. Lisää ateriaan vielä pala leipää ja maittava ateria on katettu.

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Riikka Hurri

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 bratwurst-makkaraa syöjää kohden (koosta riippuen)
  • perunoita lohkottuina (Rosamunda)
  • 1 parsakaali
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli silputtuna
  • 5 timjamin oksaa tai kuivattua timjamia maun mukaan
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Perhepäivälliset valmistuvat arjessa nopeasti makkarasta. Valmista koko ateria vaivattomasti yhdellä kertaa ja laita raakamakkara-kasvisvuoka uuniin muhimaan.

Valmista raakamakkara-kasvisvuoka näin:

Laita uuni päälle 225 asteeseen. Jos uunissasi ei ole grillitoimintoa, ota makkaroille väri paistinpannulla. Nosta makkarat ja muut ainekset uunivuokaan ja sekoita tarpeen tullen. Pirskottele oliiviöljy päälle ja paista uunissa 25–30 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja perunat pehmeitä. Tarjoa raakamakkara-kasvisvuoka maalaisleivän kanssa.

X