Reseptit

Raakasalaattikupit

Kokoa salaattikupit pikkusalaatin, romainsalaatin tai jäävuorisalaatin lehtiin.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 porkkana
  • 1 pieni keltainen paprika
  • 1/2 kurkku
  • 10 retiisiä
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 dl kuorittuja maapähkinöitä
  • 1 pikkusalaatti eli little gem
  • noin 50 g mungpavunituja

Kevyt kastike

  • 1 limetinmehu
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Pilko porkkana ja paprika ohuiksi tikuiksi. Kuutioi kurkku, viipaloi retiisit ja lehtisellerin varret. Rouhi maapähkinät karkeaksi rouheeksi. Irrota salaatinlehdet varovasti rikkomatta niitä, pese ja anna kuivua. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

2. Sekoita salaattiainekset ja mausta kastikkeella. Tarjoa salaatinlehtipesistä.

Vinkki: Syötävät salaattikupit syntyvät myös rapeasta jäävuorisalaatista tai roomansalaatista.

X