Reseptit

Raakasuklaamousse

16.4.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g kuorittuja manteleita
100 g kuivattuja luumuja
200 g raakasuklaata
1 dl kookoskermaa
n. 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Raakasuklaa on nyt trendikäs raaka-aine myös jälkiruoissa.

1. Liota manteleita ja luumuja erikseen vedessä yön yli. Hienonna tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

2. Yhdistä mantelit, luumut ja kookoskerma. Sulata suklaa hyvin miedolla lämmöllä mikrossa tai liedellä. Lisää sula suklaa muihin aineksiin. Makeuta mousse makusi mukaan hunajalla.