Reseptit

Raejuustomunakas

Raejuustomunakas on täydellinen aamiaisruoka, joka pitää nälän loitolla pitkään. Tuoreet yrtit sekä versot tuovat viime silauksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raejuustomunakas

  • 4 kananmunaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 rkl ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g raejuustoa

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Lisäksi

  • versoja tai ituja

Valmistusohje

Raejuustomunakas tehdään helposti näin:

1. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi, suola ja yrttisilppu. Sulata voi tai margariini kahdella pienellä tai yhdellä isolla pannulla. Laske lämpö ja kaada munakasseos pannulle. Vedä lastalla hyytyvää munakasmassaa reunoilta keskelle, kunnes se hyytyy. Jätä munakas kostean meheväksi.

2. Lisää puolet raejuustosta munakkaan päälle. Käännä munakas puolikuun muotoon ja nosta lautasille. Lisää päälle loppu raejuusto sekä versoja tai ituja. Tarjoile raejuustomunakas heti.

Katso myös: Kevyt uunimunakas paahdetun kukkakaalin kera

Katso myös Kotiliesi.fi: Italialainen munakas

X