Reseptit

Ragu - italialainen jauhelihakastike

Italialaista jauhelihakastiketta Ragua haudutetaan jopa puolitoista tuntia, mutta sen huomaa taatusti maussa. Päälle ripoteltu parmesaani viimeistelee herkullisen pasta-annoksen.

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Riikka Hurri

Ragun valmistaminen vaatii malttia ja aikaa, mutta lopputulos on upea!

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ragu

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1-2 keskikokoista sipulia silputtuna
  • 1 sellerinvarsi silputtuna
  • oliiviöljyä
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa rosmariinia tai 2 tl kuivattua rosmariinia
  • lehtipersiljaa silputtuna
  • 2 pekoniviipaletta silputtuna
  • reipas loraus punaviiniä
  • 500 g sika-nautajauhelihaa
  • suolaa
  • 2 rkl kuivattuja tatteja
  • 600 g säilöttyjä kokonaisia ja kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
  • litteää pastaa, kuten tagliatelle, penne tai macaroni
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Ragu valmistuu näin.

Kuullota valkosipuli, sipuli ja selleri ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Lisää joukkoon porkkana, sitten laakerinlehti, rosmariini ja lehtipersilja. Lisää pekoni ja paista kypsäksi. Lisää sitten jauheliha ja suolaa maun mukaan. Ruskista jauheliha ja kaada joukkoon viini.

Herätä kuivatut tatit eloon kaatamalla niiden päälle keitettyä vettä ja tilkka maitoa. Pilko sienet ja kaada nesteineen yhdessä tomaattien kanssa kastikkeen joukkoon. Kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Nauti ragu pastan kanssa ja viimeistele annos ripottelemalla  päälle parmesaania.

Katso myös: Italialainen tomaattikastike

Katso myös Kotiliesi.fi:  Pasta on täydellinen arkiruoka: Nopea, helppo ja monipuolinen – herkuttele carbonaralla ja muilla italialaisilla klassikkopastoilla!

X