
Rahka-ananaspiirakka
Makea rahka-ananaspiirakka sopii pääsiäisenä jälkiruoaksi sellaisenaan tai kahvin kanssa.
Ainekset
pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- tilkka sitruunamehua
- 1 muna
- 1 dl kuohukermaa
- 2 prk (à 227 g) ananaspaloja
Valmistusohje
Rahka-ananaspiirakka leivotaan näin:
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kauraleseet sekä leivinjauhe keskenään.
Lisää seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuokaan niin, että se peittää myös vuoan reunat.
Mausta maitorahka sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Lisää muna ja vaahdoksi vatkattu kerma. Valuta ananaspalat ja sekoita ne muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.
Paista rahka-ananaspiirakka uunin alaosassa. Piirakka on valmis noin 40 minuutissa, jolloin täyte on keskeltäkin hyytynyt.
Katso myös: Sitruunainen rahkapiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Rahka sopii jälkiruokaan, vanukkaaseen ja mousseen – katso herkulliset ohjeet!
Kommentit
Lämpötilaa itsekin etsin!
Kommentit
Mikä mahtaa olla paistolämpötila?
Lämpötilaa itsekin etsin!
Muualta tarkistin minäkin tuota paistolämpötilaa. Löysin +175ºC alatasolla noin 60 min. Joten tämä lienee paistettu hiukan kuumemmassa uunissa, koska aika on lyhyempi. Luotan noihin muihin ja laitan omani tänään tuohon lämpöön. 🙂 Harmi, että tällaisia ohjeita julkaistaan, joissa ei kerrota kaikkia oleellisia ja tarpeellisia tietoja!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous