Reseptit 7.5.2013

Rahka-ananaspiirakka

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta

täyte:

250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tilkka sitruunamehua
1 muna
1 dl kuohukermaa
2 prk (à 227 g) ananaspaloja

Valmistusohje

Makea rahka-ananaspiirakka sopii pääsiäisenä jälkiruoaksi sellaisenaan tai kahvin kanssa.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kauraleseet sekä leivinjauhe keskenään.

Lisää seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuokaan niin, että se peittää myös vuoan reunat.

Mausta maitorahka sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Lisää muna ja vaahdoksi vatkattu kerma. Valuta ananaspalat ja sekoita ne muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.

Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

 

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi