Reseptit

Rahkapullat

Rahkapullat leivotaan nyt nopeasti sekoitettavasta pikapullataikinasta ja paistetaan muffinivuoissa kostean meheviksi. Sitruunarahka maistuu täytteenä mahtavan raikkaalta. Näitä pullia ei kannata säilöä, sillä ne maistuvat parhailta uunituoreina.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rahkapullat

  • 50 g voita sulatettuna
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Rahkapullat, täyte:

  • 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
  • 1 kananmuna
  • (1/2 dl rusinoita)

Lisäksi

  • raesokeria
  • 10-12 muffinivuokaa

Valmistusohje

Rahkapullat leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta muffinivuoat muffinipellin koloihin tai leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Sekoita sulatettu voi, maito ja kananmuna kulhossa. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää maitoseoksen joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina muffinivuokiin. Tee pulliin kolot rahkaseokselle. Sekoita rahka ja kananmuna kulhossa ja lisää seokseen halutessasi rusinoita. Nostele noin 1–2 rkl rahkatäytettä kuhunkin koloon. Ripottele pullille raesokeria.

4. Kypsennä rahkapullat uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Pulla on rakastettu joka tilanteen herkku – valitse Kotilieden resepteistä oma suosikkisi

Ohjetta muokattu 13.4.2022: Muutettu 2 rkl rahkatäytettä muotoon 1–2 rkl rahkatäytettä.

X