Reseptit

Rahkatorttu

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 paketti valmista murotaikinaa

Täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1¾ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu keltainen kuori
  • 1 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

koristeeksi

  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Reunat saavat olla kolmen neljän sentin korkuiset. Pane pohja hetkeksi pakastimeen kovettumaan.

2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita täyteainekset keskenään, kaada täyte pohjan päälle. Paista torttua uunin keskitasolla tunnin verran tai kunnes täyte on kohonnut ja piirakan reunat ovat saaneet väriä. Anna tortun jäähtyä ja koristele se ennen tarjoamista kauden marjoilla.

X