Tuorehernekeitto
Perinteistä hernekeittoa hienostuneempi ja nopeampi tuorehernekeitto valmistuu pakasteherneistä. Keitto kannattaa tarjoilla jonkin hyvän leivän, kuten tuorean ruisleivän kanssa.
Ainekset
Tuorehernekeitto
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 jauhoinen peruna kuorittuna
- 400 g pakasteherneitä
- 6 dl vettä
- 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 dl ranskankermaa
- 1 tl dijoninsinappia (siemenillä)
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Tuorehernekeitto valmistuu helposti näin:
1. Kuumenna öljy kattilassa lisää sipulit ja kuutioitu peruna. Kuullota hetki.
2. Lisää herneet, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja hauduta noin 5 minuuttia.
3. Sekoita joukkoon ranskankerma ja basilika ja soseuta tasaiseksi.
4. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto jää liian paksuksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
5. Sekoita lopun ranskankerman joukkoon sinappi ja ripaus suolaa.
6. Jaa tuorehernekeitto lautasille tai kulhoihin ja lusikoi päälle maustettua ranskankermaa. Tarjoa lisänä superhelppoja sämpylöitä.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 6/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue myös Kotiliesi.fi: Samppanjahernekeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous