Reseptit

Raikas karpalokakku

Raikkaan karpalokakun aromi ei ole liian kirpakka, kun täytteeseen lisää vaahtoutuvaa kinuskikermaa. Loistava herkku esimerkiksi syksyiseen kahvipöytään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g jauhettuja hasselpähkinöitä

kostutus:

  • 1 ½ dl omenamehua

täyte ja kuorrutus:

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa kinuskikermaa
  • 2 dl sokerilla maustettua karpalososetta

pinnalle:

  • tuoreita tai pakastettuja karpaloita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja jauhetut pähkinät. Lisää seos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia.

Kumoa vähän jäähtynyt kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeen osaan.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon.

Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille ja kostuta levy. Levitä levylle puolet karpalososeesta, joka on makeutettu maun mukaan sokerilla. Levitä soseen päälle kerros rahkaseosta. Nosta keskimmäinen levy päälle. Kostuta levy, levitä sille loput karpalososeesta ja kerros rahkaseosta. Nosta viimeinen levy paikalleen ja kostuta se.

Levitä loput rahkaseoksesta kakun pinnalle ja reunoille ja koristele kakku kokonaisilla karpaloilla.

X