Reseptit

Raikas limetti-chililohi

22.12.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia Oy

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Raikas limetti-chililohi - suomalainen joulukala saa Teresa Välimäen keittiössä perulaista twistiä, kun se maustetaan limetillä, chilillä ja tuoreella mintulla.

Ainekset

500 g tuoretta lohta ohuina viipaleina
2 limetin mehu ja 1 raastettu kuori
3 rkl hyvää oliiviöljyä
0.5 tl sokeria
ripaukset suolaa ja mustapippuria
½–1 palko punaista chiliä
3 rkl hienonnettua minttua ja tilliä
2 rkl kapriksia

Valmistusohje

 

1. Asettele lohiviipaleet annoslautasille tai isolle vadille.
2. Sekoita kulhossa limettimehu, raastettu kuori, oliiviöljy, sokeri, suola, mustapippuri sekä hienonnetut chili ja yrtit.
3. Sekoitahyvin ja valuta kastike lohiviipaleiden päälle.
4. Ripottele pinnalle kaprikset ja anna makujen tasaantua noin kymmenen minuuttia.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme