raastesalaatti
Reseptit

Raikas raastesalaatti – oiva hodarien lisuke

Tämä kepeä raastesalaatti eli hodarisalaatti on pikaversio kaalista valmistetusta amerikkalaisserkustaan eli coleslawsta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni kerä jäävuorisalaattia
  • 1 porkkana
  • 1 hapan omena
  • 1 sipuli
  • 1–2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2–3 rkl sweet chili- kastiketta
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai basilikaa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Suikaloi jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös porkkana, omena ja sipuli. Laita kaikki suikaleet kulhoon ja ripottele päälle ripaus suolaa.

2. Puristele suikaleita käsin niin, että suola sekoittuu joukkoon ja jätä ainekset tekeytymään 15–20 minuutiksi.

3. Kaada kulhoon syntynyt neste pois ja purista suikaleet mahdollisimman kuiviksi.

4. Sekoita joukkoon loput ainekset ja anna makujen tasaantua hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

X