Reseptit

Raikas sillikaviaari

Joulupöytäänkin sopiva täyteläinen sillikaviaari raikastetaan sitruunalla ja hapokkaalla omenalla. Tarjoa sillikaviaari makean saaristolaisleivän kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raikas sillikaviaari:

  • 4 kananmunaa
  • 400 g matjessillifileitä
  • 1-2 kirpeää omenaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 sipuli
  • 1 nippu (50 g) tilliä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä kananmunat koviksi (8 mi­nuuttia), jäähdytä kylmässä ve­dessä ja hakkaa hienoksi.

2. Leikkaa sillifileet pieniksi pa­loiksi. Kuori ja kuutioi omenat. Puserra omenakuutioiden pääl­le sitruunamehua. Silppua sipuli ja hienonna tilli.

3. Yhdistä ranskankerma ja ma­joneesi, mausta kastike sinapilla ja mustapippurilla. Sekoita kaik­ki sillikaviaarin ainekset keske­nään. Anna kaviaarin tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.

X