Kaprsisilli
Reseptit

Raikas sillisalaatti eli rosolli

Rosolli on perinteinen sillisalaatti.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 purkki (250 g) matjessillipaloja tai 2 matjessillifileetä
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 2 keitettyä pientä perunaa
  • 1 kirpeä omena
  • 1 suolakurkku
  • 2 dl ranskankermaa
  • korkillinen väkiviinaetikkaa
  • ripaus sokeria ja suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 3 rkl tillisilppua

Valmistusohje

1. Valuta silli liemestään ja paloittele sillipalat kolmeen osaan. Silppua sipuli. Hienonna munat haarukalla. Kuutioi perunat, omena ja suolakurkku.

2. Sekoita etikka ranskankermaan ja vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja tillisilpulla.

3. Sekoita ainekset keskenään ja anna sillisalaatin maustua kylmässä hetki ennen tarjoamista.

X