Reseptit

Raikas sitruuna-marenkitorttu

Sitruuna-marenkitorttu on raikas ja herkullinen leivonnainen, joka sopii myös pääsiäisen juhla-aterian jälkiruoaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 rkl sokeria
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl kylmää vettä

voiteluun:

  • 1 keltuainen

täyte:

  • 2.5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 keltuaista

marenki:

  • 5 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria

Valmistusohje

Valmista sitruuna-marenkitorttu näin:

Sekoita pohjataikinaan pehmeä rasva ja kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piiras- tai  irtoreunavuoan pohjaan ja reunoille. Pane joksikin aikaa jääkaappiin kovettumaan.

Taita folio kaksin- tai kolminkertaiseksi suikaleeksi ja tue sillä taikina vuoan reunoja vasten. Voitele pohja munalla ja pistele se haarukalla. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä
noin 10 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista noin viisi minuuttia. Mittaa kaikki täytteen aineet pieneen, pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna seos koko ajan huolellisesti hämmentäen kiehumispisteeseen.

Ota kattila levyltä, kun täyte on saonnut. Kaada vähän jäähtynyt täyte esipaistetun pohjan päälle vuokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä tai pursota marenki täytteen päälle.

Paista sitruuna-marenkitorttua 225 asteen uuninlämmössä noin viisi minuuttia tai kunnes marenki on saanut vähän väriä.

X