Reseptit

Raikkaat kasvistacot

Salaatin- tai kaalinlehdistä tehdyt tacot ovat kevyttä syötävää. Vaihtele täytekasviksia maun ja sesongin mukaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 4 retiisiä
  • 3 vartta kevätsipulia
  • 2 avokadoa
  • 12-16 salaatin- tai kaalinlehteä
  • 1 limetin mehu

Maapähkinäkastike

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 tl chilirouhetta
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

1.Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset kulhossa keskenään. Jätä maustumaan.

2. Suikaloi porkkana ja paprika. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipuli. Viipaloi myös avokado ja purista viipaleille limetin mehu.

3. Kokoa kasviksia salaatin- tai kaalinlehdille ja valuta päälle kastiketta.

4. Rullaa lehti kiinni ja nauti.

Salaatinlehteen voi rullata vaikka mitä:

raakasalaattikupit

Salaattikupit

salaattikääröt

Salaattikääröt

Marjaisat raejuusto-salaattikääröt

Kotiliesi.fi: Kalkkunakääröt

X