Reseptit

Rakuunabroileri

7.6.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Rakuunabroilerin marinadi valmistetaan öljystä, hunajasta, sinappijauheesta, sitruunamehusta ja tietenkin rakuunasta. Kasta fileet mausteseoksessa ja anna valmistua jääkaapissa ennen kypsentämistä.

Ainekset

2–3 tuoretta broilerin rintafileetä

Marinadi

0.5 dl öljyä
2 tl hunajaa
2 tl sinappijauhetta
pienen sitruunan mehu
runsaasti kuivattua rakuunaa

Paistamiseen

voita
mustapippuria

Pannuun lisäksi

1.5 dl vettä
vajaa kanaliemikuutio
1 dl kermaa
rakuunaa

Valmistusohje

1. Valmista marinadi. Sekoita öljy, juokseva hunaja ja sinappijauhe astiassa. Lisää sitruunamehu ja reilusti rakuunaa. Nosta fileet muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua kylmässä yön yli.

2. Sulata voi pannulla ja rouhi joukkoon mustapippuria. Paista maustuneet fileet nopeasti kauniin ruskeiksi.

3. Lisää vedestä ja liemikuutiosta keitetty kanaliemi. Anna kiehua ja kääntele fileitä ahkerasti, kunnes liika liemi alkaa haihtua.

4. Vähennä lämpöä ja kaada pannuun kerma. Valele fileitä pannussa muhivalla kastikkeella. Ripottele päälle vielä rakuunaa. Tarjoile riisin kera.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme