Reseptit

Rakuunabroileri

Rakuunabroilerin marinadi valmistetaan öljystä, hunajasta, sinappijauheesta, sitruunamehusta ja tietenkin rakuunasta. Kasta fileet mausteseoksessa ja anna valmistua jääkaapissa ennen kypsentämistä.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2–3 tuoretta broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 0.5 dl öljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl sinappijauhetta
  • pienen sitruunan mehu
  • runsaasti kuivattua rakuunaa

Paistamiseen

  • voita
  • mustapippuria

Pannuun lisäksi

  • 1.5 dl vettä
  • vajaa kanaliemikuutio
  • 1 dl kermaa
  • rakuunaa

Valmistusohje

1. Valmista marinadi. Sekoita öljy, juokseva hunaja ja sinappijauhe astiassa. Lisää sitruunamehu ja reilusti rakuunaa. Nosta fileet muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua kylmässä yön yli.

2. Sulata voi pannulla ja rouhi joukkoon mustapippuria. Paista maustuneet fileet nopeasti kauniin ruskeiksi.

3. Lisää vedestä ja liemikuutiosta keitetty kanaliemi. Anna kiehua ja kääntele fileitä ahkerasti, kunnes liika liemi alkaa haihtua.

4. Vähennä lämpöä ja kaada pannuun kerma. Valele fileitä pannussa muhivalla kastikkeella. Ripottele päälle vielä rakuunaa. Tarjoile riisin kera.

X